Kolmesataa sinnikästä vastuullista kalastajaa mitteli Hauenkalastajat Open 2017 -kilpailussa

Posted on Posted in Tärkeät tiedoitteet, Yleinen

Lähes 300 vastuullista hauenkalastuksen harrastajaa eli 120 venekuntaa kisaili 19.-21.5.2017 Hauenkalastajat Open 2017 -kalastuskilpailussa. Kisan erikoisuutena oli se, että yksittäisen kisakeskuksen ja rajatun vesialueen sijaan sai kalastaa kaikkialla Suomessa, omilla kalavesillä. Pyydä ja päästä -periaatteella toteutetussa kalastuskilpailussa saadut kalat mitattiin ja yli 80 cm pitkät kalat myös kuvattiin ja tämän jälkeen vapautettiin takaisin veteen. Kalatapahtumista raportoitiin sosiaalisen median avulla tuomariston ja kisailijoiden kesken. Kisaa pystyi seuraamaan Hauenkalastajat Facebook-sivulla sekä -ryhmässä.
 

Kilpailun voittajaksi määräytyi venekunta, joka sai kisa-aikana 5 kpl yhteismitaltaan pisintä haukea. Facebookin Hauenkalastajat-ryhmän jäsenille suunnatun kilpailun voitti Team Pyterin Hinkkaajat: Toni Pohjalainen ja Jenni Niittymaa tuloksella 547 cm. Toiseksi tuli Kuhanullit: Perttu Haanpää, Mikko Salo ja Antti Salo tuloksella 526 cm. Kolmanneksi kisassa tuli tuloksella 522 cm Extreme Fishing Finland: Salvatore Vitale, Antti Pajunen ja Pete Peltola.
 

Kisan palkinnot lahjoittivat vene-elektroniikkaan erikoistunut Raymarine Finland sekä kalastusvälinevalmistaja Daiwa Scandinavia. Kisan voittajajoukkue sai Raymarine Axiom 7 -yhdistelmälaitteen ja toiseksi tulleet saivat 3 x Daiwan Prorex-hyrräkelat ja kolmanneksi tulleet saivat Daiwan Prorex-viehelaatikon ja -tuotteita.
 

Hauenkalastajat Open -kilpailualueena oli koko Suomi kattaen joet, järvet, lammet, merialueet. Kilpailu kesti yhteensä 45 tuntia ja kuinka paljon kukin joukkue käytti tästä aikaa kalastamiseen, oli heidän itsensä päätettävissä. Kilpailu oli monelle venekunnalle haasteellinen – Suomen hitaan kevään johdosta hauet olivat varsinkin merialueilla erittäin varovaisia. Moni joukkue kertoi saaneensa runsaasti pienempiä haukia, mutta eivät kisaan hyväksyttäviä yli 80 cm haukia. Kilpailuun sai osallistua kolme kalastajaa per venekunta.
 

Kilpailijat ovat kiitelleet kilpailua erittäin hienoksi tapahtumaksi ja monella on tarkoitus osallistua myös ensi vuonna kisaan, joka järjestetään 18.-20.5.2018.
 

Katso tästä tulokset.