Pikapistolla PB

Posted on Posted in Reissurapsa

Rapsantynkää..

20161004_143117

Klo 11.00 maissa päätin että paatti pitää käydä tyhjäämässä vedestä, sillä edellispäivinä Nokian suunnalla oli hana ollut auki, mutta älkää huoliko ei se kuuluisa hana, vaan taivaan hana.

Emäntä sano lähtöä tehdessä, että hänen työkaverinsa poikkeaa kylään, ettei ole kiirettä takas niin saavat jutella kaffeen äärellä rauhassa naistenjuttuja.
Noo…sait ylipuhuttua ja nappasin parisettiä mukaan ja muunkin repertuaarin.
Olin toki noin 10.00 maissa tokaissut ilman olevan jonkin sortin kalakeli, kun pilviä näkyi ja tuultakin oli.
Ehkä hän kuuli ajatukseni😉

Mökkiä kohti ja matkalla laitoin modepojille kuvan lahdestJyri Haapanenenin mukaan ei ole suurhaukikeli.
No hartiat lysyyn ja paatin kimppuun. Venettä ämpärillä tyhjentäessä mietin, että pitäsköhän se muutama kymppä sijoittaa uuteen pilssipumppuun…

Rannasta irti ja perusmestoja kohti. Tuuli oli täysin perusmestoja vastaisessa suunnassa. Noo koitetaan vähän muita uria.
Spinnerillä tuulen puolelta 4 heitolla 3kpl eu- kurkkuja.
Paikka vaihtoon.
Muutamia hyviä spotteja koitin gummilla ja jerkulalla. Ei mitn!!

Kelloa katsoessa totesin noin 1h olevan vielä aikaa ennen jälkikasvun kotiutumista opinahjostaan. Pitäskö katsoa uutta mestaa ihan vaan huvikseen, kun tuulikin on sinnepäin. Ajoa 15min ja siellä oltiin. Puskasta ennen uutta lahtea spinnerillä avomaan kurkku.

Lähdin lipumaan lahteen ja totesin sen olevan keskeltä todella syvä. 10-11m vettä vaikka veneestä katsottuna 25m molempiin rantoihin.
Hei…täähän on syvä. Sitten nousi 8m…6m…4m…ja lopuksi 3.5-2.5m siinä se on ankkuripiste.

Paketista snackbaits L koko ja puva. Eka heitto ja lumpeeseen saman tien. Noo lumme paatille ja uusi heitto eri kohtaan. Kammen pyörähdys ja PAM! Jess!!! Iso kiinni!!

Hittiä saanut Snackbait puva koossa L
Hittiä saanut Snackbait puva koossa L

Iloa kesti noin 10sek ja irti….
..ttu! …tana!!
Kelasin gummin paatille. Koukku vääntynyt. Hämystä irroitettu koukku rigissä. Ei helvata?? Gummi aivan purtuna. Äkkiä paikko toisella setillä missä Dexter 340 (Jyriltä saatu superväri) värissä ”calicocat”.
3 kammen pyöräytystä ja PAM!! kiinni on ja pysyy.
Kala tulee paatille hitaasti mutta varmasti. Svartsin vapa oli namu tässä kohtaa.
Mamma haaviin ja seuraavat sekunnit ihan kaaosta.
Tää on pitkä..
Tää on paksuniskanen…
Tää on pakko olla kymäläinen…

No sit katsellaan miten kiinni. Ai seetana. Molemmat koukut ja syvällä.
Lippariin ja koukut poikki. Rigi on pieni uhraus tässä. Mamma irti ja hetken huili. Kamat esiin ja ensin mitta. 109cm eli pituusenkka. Tässä kohtaa jo näki että vatsa on tyhjä..
Huilaamaan veteen.
No vaaka kertoo missä mennään. 8.75kg näyttää digitaalit ja sitten huilaamaan veteen. Nopea ja huono pönö kun ei ole välineitä.

Sitten se mikä on kaikkein pahin.. kala takaisin veteen. Ei lähde…
Ei se prkl lähde….
Takas haaviin ja katselemaan että näinköhän se PB hauki meni ja kuoli. Mutta sitten…potkuja potkuja ja potkuja. Mamma veteen ja sinne läks.

Sanoin kuvaamattomia fiiliksiä iso kirjo 15min aikana.
Loppu hyvin ja kaikki hyvin.

109cm ja 8.75kg uusi enkka sekä pituudessa että painossa ja vielä mökkijärveltä, uudesta spotista. Kova työ se on mikä kannattaa.