Haukiaktiiveille uutta tarjontaa

Posted on Posted in Tärkeät tiedoitteet

Suomessa on noin 1,8 miljoonaa vapaa-ajan kalastajaa ja yksi suosituimmista kalastusmuodoista on hauen kalastus. Vastuullinen hauenkalastuskulttuuri on nostanut päätään 2000-luvun alusta lähtien ja vastuullisen hauenpyynnin kannattajia löytyy Suomesta jo kymmeniä tuhansia. Juuri perustetun Hauenkalastajat Oy:n liiketoiminnan peruskivinä ovat vastuullinen hauenkalastus ja sosiaalinen media. Yhtiö on syntynyt tuottamaan ensisijaisesti lähes kymmentuhatpäisen Hauenkalastajat-nimisen Facebook-ryhmän jäsenille räätälöityjä tuotteita ja palveluita sekä tarjoamaan kalastusalan yrityksille kohdennetun markkinointi- ja myyntikanavan.
Hauenkalastajat Oy voidaan sanoa olevan vastuullisen hauenkalastajan kaveri. Yritys tarjoaa haukimiehille ja -naisille suunnatun lähes 10 000 jäsentä kattavan aktiivisen Facebook-yhteisön kalastuskeskusteluille, vinkeille ja kysymyksille. Kokonaisuuteen kuuluu myös jäsenten välinen Hauenkalastajat-kirpputori käytetyille hauenkalastusvälineille.
Ryhmän on perustanut hauenkalastusaktiivi ja Suomen Haukiseuran jäsen Mikko Salonen vuoden 2013 lokakuussa. Yhteisön suosio perustuu paljolti aktiiviseen moderointiin sekä tavoitteeseen säilyttää hyvä henki yhteisön jäsenten välillä. Perustana on vastuullinen kalastuskulttuuri. Ryhmää on ylläpidetty talkoovoimin.
Perustetun yrityksen hallituksen puheenjohtaja Mikko Salonen kertoo: ”Upea Hauenkalastajat-yhteisömme on kasvanut valtavaa vauhtia erityisesti viimeisen vuoden aikana ja jäsenten toiveena on ollut saada entistäkin enemmän erilaisia Hauenkalastajat-tuotteita, heille erikseen räätälöityjä tuote-eriä suoraan valmistajilta tai maahantuojilta sekä heidän kiinnostusalueeseen liittyviä tapahtumia. Toisaalta olemme saaneet runsaasti kyselyitä eri kalastusalan yrityksiltä erilaisten markkinointiyhteistyökuvioiden toteuttamiseksi. Yhdistimme nämä kaksi toivetta ja perustimme yhtiön mahdollistamaan tämä toiminta.”
Salonen jatkaa: ”Kiitän sydämeni pohjasta kaikkia jäseniä tähän mennessä. Olette aktiivisesti olleet rakentamassa yhteisöä sellaiseksi, mikä se tänä päivänä on. Yrityksen myötä pystymme tarjoamaan teille juuri teidän toivomianne tuotteita, palveluita ja tapahtumia aiempaa paremmin. Tehdään tästä yhdessä entistäkin parempi yhteisö. Samalla kiitän kaikkia ylläpitäjiä niistä tuhansista tunneista, joita olette tämän yhteisön eteen tehneet. Tämä on ollut korvaamaton tuki ja työ yhteisön hyväksi.”
Yrityksen tavoitteena tuottaa jatkossa Hauenkalastajat-yhteisölle sekä hauenkalastuksesta kiinnostuneille myös tapahtumia. Salonen kertoo: ”Suunnitelmissa on vaikka millaisia tapahtumia, reissuja ja retkiä, mutta tähän mennessä päätettynä on vasta tulevana syyskuussa toteutettava PikeFest 2017. Tuoterintamalla kauan toivotut Hauenkalastajat-brändillä varustetut vaatteet ja muita tunnustuotteita tulee myyntiin jo tammikuun aikana.”
Yhtiö pyrkii toiminnallaan edistämään Suomessa vastuullista hauenkalastuskulttuuria.
Hauenkalastajat on Facebookin lisäksi aktiivinen Twitterissä, Instagramissa sekä jatkossa myös YouTubessa. Yhteisön nettisivut ovat osoitteessa www.hauenkalastajat.fi, joita päivitetään vähitellen vastaamaan yrityksen tarjontaa ja palveluita.
Lisätietoja: Mikko Salonen, hallituksen puheenjohtaja, Hauenkalastajat Oy, p. 041 454 3666, mikko.salonen@hauenkalastajat.fi